Türkiye’nin Alüminyum Lideri İflas Etti! Türk Devi Kendi 2 Fabrikasını Açık Artırmada Satışa Çıkarıyor

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, dünya çapında ünlü Aygün Alüminyum iflas etti. Şirketin Tekirdağ Çorlu’daki iki fabrikası açık artırma yoluyla satışa çıkarıldı. Aygün Alüminyum, 1979 yılında İstanbul, Levent’te kuruldu ve 45 yıldır faaliyet gösteriyordu.

FABRİKALARIN SATIŞI 28 MAYIS 2024’TE

Aygün Alüminyum’un iflası, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 14 Haziran 2023 tarihli kararıyla kesinleşti. Şirketin taşınmazlarının değeri bilirkişiler Tuğba Delibaş ve Ferudun Çolak tarafından belirlendi. Kartal’da yedi mesken, Esenler’de dört büro ve Tekirdağ Ergene’de iki fabrika için toplam değer 468 milyon 779 bin lira oldu. Tekirdağ Ergene’deki fabrikaların açık artırma satışları 28 Mayıs 2024 tarihinde yapılacak.

ŞİRKETİN TARİHİ VE FAALİYET ALANLARI

Aygün Alüminyum, geçmişte 20 ülkede faaliyet gösterdi. Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Sibirya, Macaristan, Polonya, Romanya ve Belçika’daki NATO Merkez binasının cephe kaplamalarını yaptı. Şirketin faaliyet alanları arasında alüminyum kompozit panel cephe kaplamaları, şeffaf çatı ve ışıklıklar, yangın dayanımlı giydirme cepheler, manuel-otomatik kapılar, çelik konstrüksiyon işleri ve özel dizayn güneş kırıcı sistemler bulunuyor.

BELİRLENEN MUHAMMEN BEDELLER

Bakırköy 1. İcra Dairesi, Tekirdağ Ergene’deki 221 Ada 4 Parsel için muhammen bedeli 262 milyon 549 bin lira olarak belirledi. Aynı yerde, 221 Ada 5 Parsel üzerindeki diğer taşınmaz için 114 milyon lira muhammen bedel belirlendi.

İFLASIN ARDINDAN

Aygün Alüminyum, 2017 yılında dünya genelinde satış rekorları kırmıştı. Ancak 2023 yılında iflas ettiğinde bin çalışanı vardı. Şirketin iflası, sektörde geniş yankı uyandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir