İmplant Çevresinde Enfeksiyon Oluşur mu?

İmplant Çevresinde Enfeksiyon Riski ve Tedavisi

İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyonlara dikkat! Uzmanlar, implantların ömür boyu kalıcı olmayabileceğini ve bazı durumların implant kaybına yol açabileceğini belirtiyor.

İmplantın çevresinde oluşabilecek enfeksiyonların, ağız içindeki her tür sıkıntıyı etkileyebileceğini vurgulayan Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, enfeksiyonun belirtileri hakkında bilgi verdi. Güler, “Enfeksiyon başladığında öncelikle diş etinde kızarıklık ve kanama görülür. Bu durum tedavi edilmezse ilerleyerek kemikte erimeye neden olabilir.” şeklinde konuştu.

Ağız İçindeki Sorunlar ve İmplantlar

Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, implantların ömür boyu kalıcı olmadığı konusunda uyarıda bulunarak, “İmplantlar, ağız içindeki biyolojik dokulara yerleştiği için her türlü ağız sorunundan etkilenebilir. Bu sebeple implant çevresindeki enfeksiyonların erken teşhis edilip tedavi edilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Enfeksiyon Belirtileri ve Tedavisi

İmplant çevresinde enfeksiyon belirtilerinin kızarıklık ve kanama olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Enfeksiyon ilerledikçe kemikte erime olabilir ve implantın tutunduğu kemik zayıflayabilir. Bu durumda implantın çıkartılması gerekebilir. Erken müdahale önemlidir, ancak ilerleyen vakalarda cerrahi müdahaleler gerekebilir.”

Cerrahi Müdahale ve Sonrası

Enfeksiyon durumunda cerrahi müdahalenin gerekebileceğine işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, implant çevresindeki enfeksiyonun temizlenmesi için cerrahi işlemlerin yapılabileceğini anlattı. Güler, “Kemikte problem varsa cerrahi müdahale ile bölgenin düzeltilmesi mümkündür. İmplant etrafındaki enfeksiyonun iyileşmesi için hasta ağız hijyenine dikkat etmelidir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

Obezite Alzheimer’a giden yol olabilir

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden birinin beslenme alışkanlığı olduğuna dikkati çekerek, obezitenin Alzheimer riskini artırdığını belirtti. “Alzheimer hastalığının oluşumu ve artış sebeplerinden biri de bireylerin beslenme alışkanlıklarıdır. Obezite, beyindeki hücrelerin daha erken yıpranmasına neden oluyor ve Alzheimer riskini artırıyor” açıklamasında bulundu.

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Sağlık Bakanlığı, şikâyetler artınca istifasını istedi: Hastane personeli, başhekimin ardından helva dağıttı!

Küçük bedenlere büyük yoksulluk: Her 5 çocuktan biri büyüyemiyor!

Türk Pediatri Kongresi, bu yıl 60. kez pediatri camiasını bir araya getirdi. 2 binden fazla çocuk hekiminin katıldığı kongrede, farklı başlıklardaki oturumlarda 300’ün üzerinde konuşmacı ve başkan görev alarak kongreye doğrudan destek verdi.

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.

İç Dünyamız Artık Görülüp Ölçülebiliyor!

Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu ifade ediyor.