İmplant Çevresinde Enfeksiyon Oluşur mu?

İmplant Çevresinde Enfeksiyon Riski ve Tedavisi

İmplant çevresinde oluşabilecek enfeksiyonlara dikkat! Uzmanlar, implantların ömür boyu kalıcı olmayabileceğini ve bazı durumların implant kaybına yol açabileceğini belirtiyor.

İmplantın çevresinde oluşabilecek enfeksiyonların, ağız içindeki her tür sıkıntıyı etkileyebileceğini vurgulayan Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, enfeksiyonun belirtileri hakkında bilgi verdi. Güler, “Enfeksiyon başladığında öncelikle diş etinde kızarıklık ve kanama görülür. Bu durum tedavi edilmezse ilerleyerek kemikte erimeye neden olabilir.” şeklinde konuştu.

Ağız İçindeki Sorunlar ve İmplantlar

Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, implantların ömür boyu kalıcı olmadığı konusunda uyarıda bulunarak, “İmplantlar, ağız içindeki biyolojik dokulara yerleştiği için her türlü ağız sorunundan etkilenebilir. Bu sebeple implant çevresindeki enfeksiyonların erken teşhis edilip tedavi edilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Enfeksiyon Belirtileri ve Tedavisi

İmplant çevresinde enfeksiyon belirtilerinin kızarıklık ve kanama olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Enfeksiyon ilerledikçe kemikte erime olabilir ve implantın tutunduğu kemik zayıflayabilir. Bu durumda implantın çıkartılması gerekebilir. Erken müdahale önemlidir, ancak ilerleyen vakalarda cerrahi müdahaleler gerekebilir.”

Cerrahi Müdahale ve Sonrası

Enfeksiyon durumunda cerrahi müdahalenin gerekebileceğine işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, implant çevresindeki enfeksiyonun temizlenmesi için cerrahi işlemlerin yapılabileceğini anlattı. Güler, “Kemikte problem varsa cerrahi müdahale ile bölgenin düzeltilmesi mümkündür. İmplant etrafındaki enfeksiyonun iyileşmesi için hasta ağız hijyenine dikkat etmelidir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yatakta asla yüz üstü yatmayın: İşte nedeni

Gece boyunca nasıl uyuduğunuz dinlenme kalitenizi değil, tüm vücut sağlığınızı etkileyebilir. Uzmanlara göre bazı uyku pozisyonları, omurgayı zorlarken nefes almayı da güçleştiriyor. Özellikle yüzüstü yatmak, pek çok riski beraberinde getiriyor. İşte nedeni…

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Uzmanından bayramda kalp ritminizin bozulmaması için öneriler

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

Sağlık BakanlığI’ndan “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi” uyarısı: İnsandan da bulaşabiliyor!

İftira atmak bir hastalık mı yoksa huy mu?

Klinik psikiyatri uzmanları, sürekli iftira atma davranışının tek başına bir “hastalık” olarak tanımlanmadığını, ancak sıklıkla “pseudologia fantastica” (patolojik yalan söyleme) ve altında yatan kişilik bozukluklarıyla ilişkili semptomlar sergilediğini vurguluyor.

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına bir haftada 551 bin 980 kişi katıldı

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına bir haftada 551 bin 980 kişi katıldı