Saraya bütçe dayanmıyor!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Harcamaları Rekor Seviyede!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın harcamaları son derece yüksek seviyelere ulaştı. Bu yıl için planlanan 16 milyar liralık bütçeye rağmen, saray sadece ilk 4 ayda 5.3 milyar lira harcama yaptı. Sözcü gazetesinden Tolga Uğur’un haberine göre, nisan ayında Cumhurbaşkanlığı harcamaları geçen aya göre %215 artarak büyüdü. Ancak, tarım ve deprem gibi alanlara ayrılan kaynaklar ise dikkate değer şekilde azaldı. Geçen sene Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından başlatılan tasarruf tedbirleri, Cumhurbaşkanlığı ve İletişim Başkanlığı gibi birçok kamu kurumunu etkilemedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın genel bütçe istatistiklerine göre, mart ayında Cumhurbaşkanlığı 542 milyon lira harcarken, nisanda bu rakam 1 milyar 710 milyon liraya çıktı. Bu rakam, kayıtlara geçen en yüksek üçüncü aylık Cumhurbaşkanlığı harcaması oldu.

Gizli Harcamalar Artıyor!

Cumhurbaşkanlığı’nın 4 aylık toplam harcaması 5 milyar 345 milyon liraya ulaştı. 2025 yılı için planlanan bütçede, Cumhurbaşkanlığı için 16 milyar 928 milyon lira harcamanın yapılması öngörülüyordu. Nisan ayındaki harcamaların bu hızla devam etmesi durumunda, Cumhurbaşkanlığı’nın bu yıl bütçeye maliyeti 20 milyar lirayı geçebilir. Geçen yıl 12.5 milyar lira harcama yapan Cumhurbaşkanlığı, nisan ayında gizli harcama giderlerinde de artış gösterdi. Mart ayında 795 milyon lira olan örtülü ödenek harcaması, nisanda 1 milyar 639 milyon liraya yükseldi. Toplamda 4 ayda bütçeden yapılan örtülü ödenek harcaması ise 4 milyar 960 milyon liraya ulaştı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı İletişim Başkanlığı nisan ayında 625 milyon lira harcarken, bu yıl toplamda 2 milyar 190 milyon lira harcama yaptı.

Related Posts

Siirt-Kurtalan arasına 34 kilometrelik yeni demir yolu hattı inşa edilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Siirt-Kurtalan arasında inşa edilecek 34 kilometrelik demir yolu hattı projesiyle hem sanayi ve tarım ürünlerinin iç ve batı bölgelere taşınacağını hem de limanlara bağlantı sağlanacağını bildirdi.

Kazakistan sanayisi ivme kaybetti

Kazakistan’da sanayi üretimi, 2025 yılının nisan ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,2 oranında artış gösterdi. Ancak bu oran, son üç ayın en düşük büyüme hızı olarak kayıtlara geçti. Mart ayında sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 8,5 …

Brent petrol 64 dolara geriledi: Fiyatları neden düşüyor?

Dün 66,28 dolara ulaşan Brent petrolün varil fiyatı, günü 65,49 dolar seviyesinde kapattı. Bugün saat 09.23 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, kapanışa göre yaklaşık %1,7 düşüşle 64,33 dolara geriledi. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları: Dolar/TL güne nasıl başladı? (15 Mayıs 2025)

Serbest piyasada 38,7690 liradan alınan dolar, 38,7710 liradan satılıyor. 43,4950 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 43,4970 lira olarak belirlendi. Dün doların satış fiyatı 38,7390 lira, avronun satış fiyatı ise 43,4680 lira olmuştu.

İBB Meclisinde İSKİ’ye ilişkin soru önergesi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, İSKİ’nin çalışmalarına ilişkin soru önergeleri verildi.

Bir Erdoğan devrimi daha: PKK kendini feshetti

Bu yazıya neden bu başlıkla başladım? Çünkü ülkemizde büyük devrimler oluyor. Devlet, büyük bir devlet olarak yeniden kuruluyor. Ancak sanki bütün bu olup bitenler kendiliğinden oluyormuş gibi bir hava oluşuyor. Jeopolitik olarak bu kadar riskli, diplomasi, ekonomi ve enerji yollarının kavşağında bulunan bir ülkeyi kimse kendi haline bırakmaz; nitekim iki yüzyıl boyunca da bırakmadılar. Yirmi yıl önce Türkiye, altyapısını ve kalkınmasını tamamlamaya niyet ettiğinde, attığı her adım başka bir adımı