İBB Meclisinde İSKİ’ye ilişkin soru önergesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İSKİ Sorunları Görüşüldü

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantıları kapsamında gerçekleştirilen ikinci oturumda, Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında toplandı. Toplantıda İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu’na ilişkin sorunlar ele alındı. AK Parti’li Meclis Üyesi Musa Alibaşoğlu, İstanbul’da yaşanan su sorunlarına dikkat çekti.

Alibaşoğlu, İSKİ’nin faaliyet raporlarında su kalitesinin Dünya Sağlık Örgütü standartlarında olduğu belirtilmesine rağmen, suyun son kullanıcılara yeterince ulaşamadığını ifade etti. Ayrıca, fatura okuma personelinin haklarına ilişkin yaşanan sıkıntılar ve operasyonel problemler nedeniyle bazı hanelerde sayaçların düzenli okunamadığını ve faturaların kıyas usulü ile tahakkuk ettirildiğini vurguladı.

Diğer bir Meclis Üyesi Zekeriya Koç ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim döneminde verdiği taahhütlerin yerine getirilmediğini belirtti. İleri biyolojik atık su arıtma tesislerinin hala yetersiz olduğunu ve bazı bölgelerde atık suların denize deşarj edilmesinin çevre ve sağlık açısından tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Ayrıca, İSKİ tarafından dışarıdan hizmet alımı yoluyla çalıştırılan danışman firmalar ile ilgili endişeleri dile getiren AK Parti’li Meclis Üyesi Zeynep Vurmaz Yiğit, teknik kadroların sistematik olarak pasifize edildiğini ve hizmetlerin yüksek maliyetlerle dışarıdan alındığına dikkat çekti.

Meclis Üyesi Cüneyt Tezcan ise İstanbul genelindeki kayıp-kaçak su oranlarını sorguladı ve bu konuda yapılan yatırımların etkinliğini araştırdı. Şehirdeki içme suyu şebekelerinin yenilenme durumundan, kayıp-kaçak su oranlarının ilçelere göre dağılımına kadar çeşitli konuları gündeme getirdi.

Soru önergeleri kabul edilerek Meclis’te görüşülmeye başlanacak.

Related Posts

Bir Erdoğan devrimi daha: PKK kendini feshetti

Bu yazıya neden bu başlıkla başladım? Çünkü ülkemizde büyük devrimler oluyor. Devlet, büyük bir devlet olarak yeniden kuruluyor. Ancak sanki bütün bu olup bitenler kendiliğinden oluyormuş gibi bir hava oluşuyor. Jeopolitik olarak bu kadar riskli, diplomasi, ekonomi ve enerji yollarının kavşağında bulunan bir ülkeyi kimse kendi haline bırakmaz; nitekim iki yüzyıl boyunca da bırakmadılar. Yirmi yıl önce Türkiye, altyapısını ve kalkınmasını tamamlamaya niyet ettiğinde, attığı her adım başka bir adımı

Teknoloji devinden sürpriz karar: Kâr rekoruna rağmen binlerce kişiyi işten çıkarıyor

Teknoloji devi Microsoft, küresel çalışan sayısının yüzde 3’üne denk gelen yaklaşık 6 bin 480 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Karar, şirketin tüm bölümlerini ve coğrafi alanlarını kapsıyor. Bu adım, Microsoft’un 2023’te 10 bin kişilik işten çıkarma kararından bu yana yaptığı en büyük küçülme oldu.

Tam 1 ton 150 kilogram ağırlığında! “Paşa” 380 bin TL’ye alıcısını bekliyor

Çorum’da yaşayan İbrahim Işık isimli çiftçinin yetiştirdiği kurbanlıklardan “Paşa” isimli tosun, 1 ton 150 kilogram ağırlığıyla dikkat çekiyor. Uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşan Işık’ın yetiştirdiği kurbanlık hayvanlardan ikisi 1 ton 150 kilograma …

Bakan Şimşek: Cari açık, yıl sonunda tahminimizin oldukça altında kalacak

Bakan Şimşek: Cari açık, yıl sonunda tahminimizin oldukça altında kalacak

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı: Yaş çayda üreticinin hakkı 35 liradır

Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özsoy, 2025 yılı yaş çay fiyatının en az 35 lira olması gerektiğini belirterek, “Bu fiyat çiftçinin hakkıdır, ödenmezse üretici topraktan kopar” dedi.

Paşa torunu emekli maaşını övdü

Türkiye’de her 4 emekliden birisi 15 bin lira aylıkla geçinmek zorunda kalırken AKP’li vekil Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye’nin emeklilik sistemini öve öve bitiremedi. Yazmacı birçok ülkenin Türkiye’nin sistemini örnek aldığını belirtti.