Dul yetim aylığı 58 bin 597 liraya çıkacak

Dul ve Yetim Aylığı Ödemeleri Temmuz Ayında Artıyor!

TÜİK’in ilk altı aylık enflasyon verileri ve iktidarın zamlı emekli maaşlarını açıklamasının ardından, dul ve yetim aylığı alan vatandaşların hesaplamaları merak konusu oldu. Temmuz ayı itibariyle, dul ve yetim aylığı alan kişilerin alacakları ödemeler belirlendi.

Ülkemizde 5 milyonu aşkın dul ve yetim aylığı alanı bulunmaktadır. Bu kişiler, hem temmuz ayı zammından hem de en düşük emekli aylık artışından faydalanacaklar. Dul ve yetim aylığı, vefat eden sigortalının eşi, çocukları ve belirli durumlarda anne babasına ödenmektedir.

Dul ve Yetim Aylığı 58 Bin 597 Liraya Yükselecek

Bir sigortalının vefatı durumunda, dul eşe aylık yüzde 50 oranında bağlanırken, sigortalının çocuğu olmadığı durumda veya eşine gelir ya da aylık bağlanmamışsa yüzde 75 oranında aylık ödenebilmektedir.

Çalışmayan veya gelir bağlanmamış çocuklara ise; 18 yaşını, lise veya denk öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yükseköğrenim yapması durumunda ise 25 yaşını doldurana kadar aylık yüzde 25 oranında ödeme yapılır.

Dul ve yetimler, emekliler gibi yılda iki kez, ocak ve temmuz aylarında maaşlarını zamlı olarak alırlar. Ekonomi uzmanlarına göre, SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin dul ve yetimleri, temmuz ayında maaşlarını yüzde 16.60 oranında artırarak alacaklardır. Ayrıca yüzde 4’lük ek ödeme de artacağından, bu artış dul ve yetimlerin maaşlarına eklenecektir. 2025 yılının temmuz ayında, yüzde 75 oranına göre en yüksek ölüm aylığı 58 bin 597 TL’ye yükselecektir.

En düşük emekli aylığının yüzde 16.67 oranında artırılmasıyla 16 bin 881 liraya çıkarılmasının ardından, dul ve yetim aylığı alanların maaşları da en az 4 bin 220 lira (yüzde 25 hisse), 8 bin 440 lira (yüzde 50 hisse) ve 12 bin 660 lira (yüzde 75 hisse) olacaktır.

Related Posts

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Temmuz ayı faizsiz kredi fırsatları: Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor?

Bankaların faizsiz kredi kampanyaları 2025’te de sürüyor. Yeni müşteri olan bireylere özel nakit desteği sunuluyor. Kısa vadeli ödeme seçenekleri dikkat çekiyor.

Altın güne düşüşle başladı: Gram ne kadar oldu?

Altın güne düşüşle başladı: Gram ne kadar oldu?

İşlenmiş altın ithalatına yeni kurallar geldi

Hükümet, işlenmiş altın ve diğer kıymetli madenlerin ithalatında ödeme şekillerine sınırlama getirdi. 2026 sonuna kadar işlenmiş altın sadece belirli yöntemlerle yurda girebilecek. Bu uygulamada ise amaç ülkeden döviz çıkışını kontrol altına almak.