Alman ithalatında düşüş

Almanya’nın İthalatı Mart 2025’te Azaldı

Almanya’nın 2025 Mart ayı ithalatı, bir önceki aya göre yüzde 1.4 azalışla 112.1 milyar euro seviyesine geriledi. Bu, Aralık 2024’ten bu yana ilk aylık düşüş olarak kaydedildi; Şubat ayında ise ithalat yüzde 0.5 artmıştı.

Mart ayında, Avrupa Birliği’nden yapılan ithalat yüzde 3.5 azalırken, Euro bölgesinden gelen ithalat yüzde 5.8 düştü. Diğer yandan, Euro dışı ülkelerden gelen ithalat yüzde 1.1 arttı. Üçüncü ülkelerden yapılan ithalat ise yüzde 0.8 yükselerek dikkat çekti. Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’nden yapılan ithalattaki yükselişler etkili oldu; Çin’den yüzde 9.6, ABD’den yüzde 7.9 artış kaydedildi. İngiltere’den yapılan ithalat ise yüzde 5.8 azaldı.

2025 yılının ilk çeyreğinde Almanya toplamda 339 milyar euroluk ithalat gerçekleştirdi. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.1 artışı temsil ediyor. Uzmanlar, bu ithalattaki değişikliklerin küresel tedarik zincirleri ve dış ticaret politikaları üzerindeki etkilerine dikkat çekiyor.

Related Posts

Cari açık mayısta beklentilerin altında kaldı

Cari açık mayısta beklentilerin altında kaldı

Trafikten men edilen araçlarla ilgili önemli karar! 6 ay süresi olacak

Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında yapılan değişiklikle, bu tür araçların satış süreci netleştirildi. Artık, trafikten men edildiği ya da buluntu tutanağı düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içinde teslim alınmayan veya sahipleri tarafından …

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Dul yetim aylığı 58 bin 597 liraya çıkacak

TÜİK’in ilk altı aylık enflasyon verisini yayımlayıp iktidarın zamlı emekli maaşlarını resmen duyurmasının ardından gözler dul yetim aylığı hesaplamalarına çevrilmişti. Temmuz ayı itibariyle emeklilerle birlikte zamlı maaşlarını alacak dul yetim …