Türkiye’de Aile Hekimleri 2,5 Milyondan Fazla Kardiyovasküler Risk Değerlendirmesi Yaptı

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yapılan kardiyovasküler risk değerlendirmeleri sonuçları açıklandı

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelindeki aile hekimliklerinde son 6 ayda 2 milyon 483 bin 467 kardiyovasküler risk değerlendirmesi gerçekleştirildi ve bu taramalar sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edildi.

Haberin devamı için buraya tıklayınız

Kalp ve Damar Hastalıklarıyla Mücadelede Risk Faktörleri Önemli Yer Tutuyor

Dünya genelinde en önemli ölüm ve engellilik nedenlerinden biri olan kalp ve damar hastalıklarıyla mücadelede sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımı gibi davranışsal risk faktörleri büyük önem taşıyor.

Risk faktörlerinin bir araya gelmesi, bireyin kalp ve damar hastalığı gelişme riskini artırarak ciddi sonuçlar doğurabilmektedir. Bu sebeple, risk faktörlerinin tek tek değil, bütünsel bir yaklaşımla ele alınması gerekmektedir.

Türkiye Kalp ve Damar Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı

Sağlık Bakanlığı, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesi ve kontrolü amacıyla “Türkiye Kalp ve Damar Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı”nı hayata geçirdi. Program kapsamında aile hekimleri, 40 yaş ve üzeri bireylerin kardiyovasküler risk değerlendirmelerini yaparak danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Programın detayları için buraya tıklayınız

Yapılan Değerlendirmeler Sonuç Veriyor

Yapılan kardiyovasküler risk değerlendirmeleri sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edilmiş ve bu kişilere Sağlıklı Hayat Merkezlerinde ücretsiz danışmanlık hizmeti başlatılmıştır. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, kalp sağlığını korumak için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, sigara ve alkol kullanımından kaçınma gibi önerilerde bulunmaktadır.

Reklamdır

Kaynak: AA / Duygu Yener – Güncel

Related Posts

Tavuk ve yumurtada doğru bilinen yanlışlar: Tavuklar neden 42 günde büyüyor?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Canan Kop Bozbay, tavuk eti ve yumurtasına dair kamuoyunda sıkça dile getirilen yanlış bilgilere bilimsel açıklamalarla yanıt verdi.

Modern hayat uykumuzu kaçırıyor! Ekran kullanımının sınırlandırılması kritik öneme sahip

Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Tarık Mecit, uyumadan 1–2 saat önce ekran kullanımının sonlandırılmasının uyku kalitesi için son derece önemli olduğunu bildirdi.

‘Aile Sağlığı Merkezleri depreme hazır mı?’

Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) depreme dayanıklılığına ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “ASM’leri merkeze alan hiçbir ciddi yeniden yapılandırma çalışması yapılmadı. Bu ihmalin faturası çok ağır olabilir” dedi.

Kazara Ateşlenen Tabancayla Genç Hayatını Kaybetti

Kazara ateşlendiği öne sürülen tabancayla başından vurularak hayatını kaybetti 29 yaşındaki gencin vurularak öldüğü olayın yaşandığı evde bulunan 4 kişi gözaltına alındı SAKARYA – Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 29 yaşındaki genç, arkadaş ortamında …

TVHB Başkanı Eroğlu: ‘Veteriner hekimlere sağlıkta şiddet kapsamında yer verilmelidir’

TVHB Başkanı Eroğlu: “Sağlıkta şiddet kapsamında veteriner hekimlerin yer almasını talep ediyoruz” ANKARA – Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, 26 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada …

Antalya’da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: Sürücü Hastaneye Kaldırıldı

Antalya’da otomobil ile motosiklet böyle çarpıştı: Sürücü takla atarak yola savruldu Başını otomobilin camına çarptı o anlar güvenlik kamerasına yansıdı ANTALYA – Antalya’nın Manavgat ilçesinde otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu meydana …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir