Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi KKTc’de Gerçekleşti

Ulusal Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi Kuzey Kıbrıs’ta Gerçekleşti

Ulusal Kan ve Kemik İliği Nakli Kongresi, 10-12 Nisan tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlendi. Toplam 256 katılımcının yer aldığı kongrede, 217’si sağlık uzmanıydı. Kongre boyunca 21 oturum ve çeşitli paneller gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Göker Kongrede Konuştu

Kongre kapsamında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Kemik İliği Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Göker, kan ve kemik iliği nakli konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Göker, derneklerinin kuruluşundan itibaren sektörde önemli bir konuma geldiğini ve genç hematologlara eğitim fırsatları sunduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Göker, derneğin uluslararası toplantılara katılım sağladığını ve Türk hematologları için sektördeki yenilikleri takip edip aktardığını belirtti. Ayrıca, derneğin sosyal projelere de önem verdiğini ve TEMA bağışları ile çevreye katkıda bulunduğunu ifade etti.

Kan ve Kemik İliği Nakli Hangi Hastalıklarda Kullanılıyor?

Prof. Dr. Göker, kan ve kemik iliği naklinin çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılabileceğini açıkladı. Bunlar arasında kan kanserleri (AML, ALL, NHL, Hodgkin lenfoma, multiple myeloma, KML, KLL, MDS), aplastik anemi, PNH, talasemi, immün yetmezlik durumları gibi hastalıklar yer almaktadır.

Car-T Tedavileri Konusunda Değerli Konuşmacılar

Prof. Dr. Göker, derneğin Car-T tedavileri konusundaki çalışmalarını da vurgulayarak, bu alanda dünyanın önde gelen isimlerini kongreye davet ettiklerini belirtti. Güney Kore Kan ve Kemik İliği Nakli Derneği ile ortaklaşa düzenlenen panelde, değerli konuşmacıların deneyimlerini paylaştığını ve katılımcılara farklı perspektifler sunma fırsatı verdiğini söyledi. – İSTANBUL

Related Posts

Merkez Bankası rezervleri hazirandan bu yana en düşük seviyede

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 25 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 5 milyar 506 milyon dolar azalışla 141 milyar 51 milyon dolara geriledi. Rezervler Haziran 2024’ten bu yana en düşük seviyeyi gördü

TÜİK açıkladı: Kırmızı et üretiminde dev düşüş!

Türkiye’nin kırmızı et üretimi 2024 yılında azalmaya devam etti. Üretimdeki düşüş, özellikle sığır ve koyun etindeki gerilemeyle dikkat çekerken, çiğ süt üretimi ise artış gösterdi. Süt üretiminde ise önemli bir değişim yaşanarak, inek sütü üretimi daha büyük bir paya sahip oldu.

Resmi Gazete’de yayımlandı: KDV’den 2028’e kadar muaf tutulacaklar

Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre devlet tahvili, hazine bonosu ve kira sertifikaları gibi Hazine tarafından çıkarılan yatırım araçlarından elde edilen gelirler için uygulanan ve yüzde sıfır olan vergi oranı 31 Temmuz 2025’e kadar uzatıldı. Ayrıca, imalat sanayi ve turizm sektörüne yatırım teşvik belgesi ile yatırım yapan firmaların inşaat işlerine ilişkin mal ve hizmet alımları 2028 sonuna kadar KDV’den muaf olacak.

Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden yılın 3 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 62 milyon 66 bin 491 dolara ulaştı.

Bakan Şimşek’ten yatırımcılara mesaj: Türkiye pozitif olarak ayrışacak ülkelerin başında geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, zamanla yatırımcıların yeniden güçlü makro ekonomik temelleri ve hikayesi olan ülkelere odaklanacaklarını belirterek, “Türkiye bu noktada pozitif olarak ayrışacak ülkelerin başında geliyor.” dedi.

Trump: Çin’den önemli bir adım gelmezse tarifeleri düşürmeyeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’den “önemli bir şey” alınmadığı sürece gümrük tarifelerinin düşürülmeyeceğini açıkladı. Piyasalarda tarifelere uyum sürecinin başladığını belirten Trump, yeni bir vergi ertelemesinin de gündemde olmadığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir