Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Türk Savunma Sanayisi Türkiye’nin Güvenliğini Artırmaya Devam Ediyor

Türk savunma sanayisinin öncü firmalarından biri olan Nero Endüstri, lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak amacıyla geliştirdiği teknolojiyi IDEF 2025 Fuarı’nda tanıtacak.

TWL-200 Lazer Uyarı Sistemi, lazer güdümlü mühimmat tehditlerinden lazer işaretleyici sistemlerine ve keskin nişancı tehditlerine kadar geniş bir yelpazede erken uyarı sağlamak için geliştirildi. Sistemin özellikleri, özel kuvvet timleri, VIP koruma birimleri, askeri araçlar ve mobil kara unsurları için tasarlandı.

3 Ülkede Kullanılıyor, Yenileri İçin Görüşmeler Devam Ediyor

ABD, Ukrayna ve Endonezya’da kullanılan TWL-200 sistemi, Türk savunma sanayisinin kalitesini bir kez daha ortaya koyuyor. Şu anda yurt içi ve yurt dışındaki birçok askeri kurumla aktif görüşmeler sürdürülüyor.

TWL-200 ile İlerleyen Teknolojik Adımlar

TWL-200, lazer tehditlerini tespit edip sınıflandırarak kullanıcıları uyarıyor ve hayatta kalma şansını artırıyor. Sistem, entegre karşı tedbir sistemlerine sinyal göndererek otomatik reaksiyon başlatabiliyor ve herhangi bir saldırıya karşı önlem alabiliyor.

Diğer Kullanıcıları da Güvende Tutuyor

TWL-200, dost-düşman ayrımı yapabilme özelliği ve uzun pil ömrüyle diğer sistemlerden ayrılıyor. Sistem aynı zamanda 5000 alarm kayıt kapasitesine sahip, operasyon sonrası detaylı analiz imkanı sunuyor. Türk savunma sanayisi, Türkiye’nin güvenliği için çalışmaya devam ediyor.

Related Posts

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Dul yetim aylığı 58 bin 597 liraya çıkacak

TÜİK’in ilk altı aylık enflasyon verisini yayımlayıp iktidarın zamlı emekli maaşlarını resmen duyurmasının ardından gözler dul yetim aylığı hesaplamalarına çevrilmişti. Temmuz ayı itibariyle emeklilerle birlikte zamlı maaşlarını alacak dul yetim …

Temmuz ayı faizsiz kredi fırsatları: Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor?

Bankaların faizsiz kredi kampanyaları 2025’te de sürüyor. Yeni müşteri olan bireylere özel nakit desteği sunuluyor. Kısa vadeli ödeme seçenekleri dikkat çekiyor.

Altın güne düşüşle başladı: Gram ne kadar oldu?

Altın güne düşüşle başladı: Gram ne kadar oldu?

İşlenmiş altın ithalatına yeni kurallar geldi

Hükümet, işlenmiş altın ve diğer kıymetli madenlerin ithalatında ödeme şekillerine sınırlama getirdi. 2026 sonuna kadar işlenmiş altın sadece belirli yöntemlerle yurda girebilecek. Bu uygulamada ise amaç ülkeden döviz çıkışını kontrol altına almak.