8 Yaşına Kadar Köpekler Tarafından Büyütüldüğü Ortaya Çıkmıştı… Tedaviye Alınan O Çocuğun Son Hali Ortaya Çıktı

Ukrayna’da 4 Kasım 1983 tarihinde dünyaya gelen Oxana Malaya, 3 yaşındayken alkolik ailesi tarafından sokağa terk edildi. Oxana Malaya, içgüdüsel olarak ona sıcak bir barınma imkanı sağlayacak köpek kulübesine sığındı. Ailesi tarafından terk edilen Oxana Malaya, köpekler ne yediyse onlardan yedi, onlar gibi uyudu ve hatta ulumaya bile başladı. Köpeklerle geçirdiği onca zamandan sonra insan gibi davranmaya dair her şeyi unutarak kendini gerçekten bir köpek olarak görmeye başladı.

3 yaşından yaklaşık 8 yaşına kadar köpeklerle beraber yaşayan Oxana Malaya, bir süre sonra çevredeki insanlar tarafından fark edildi. Dört ayak üzerinde hareket etme, havlama, yerde uyuma, köpek gibi yemek yeme ve kendini yalayarak temizleme gibi köpeklere ait çoğu özelliğe sahipken insana dair çoğu temel beceriden yoksundu ve her yönüyle tıpkı bir köpek gibi davranıyordu. Oxana Malaya bulunduktan sonra hastaneye götürüldü ve doktorlar tarafından fiziksel kontrolleri yapıldı.

Büyüme ve gelişme çağında bir köpek gibi davranmasından dolayı kemik ve kas gelişimi gibi fiziksel unsurları oldukça etkilenmiş olmasına rağmen Oxana Malaya ile ilgili asıl sorun, bu sürecin yarattığı psikolojik etkilerdi. Ailesi tarafından terk edildiğinde konuşmayı bilmesine rağmen 8 yaşındaki bir çocuk olarak konuşmayı tamamen unutmuş halde bulundu. İletişim kurmak için havlıyordu.

Oxana Malaya, 8 yaşındayken tedavi altına alındı. İlk olarak konuşma becerisi üzerine yoğunlaşıldı ve konuşma terapilerine katıldı. 2023 yılı itibarıyla 40 yaşında yetişkin bir kadın olan Oxana Malaya, aldığı bunca terapiye ve tedaviye rağmen ancak 6 yaşındaki bir çocuğun temel becerilerine sahip olduğu duruma gelebildi. Hakkında yapılan bir sürü belgesele ve programa çıkan doktorların söylediğine göre, Oxana Malaya’nın tamamen iyileşmesi ve topluma göre ‘normal’ bir insan olarak rehabilite olması mümkün değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir